Historisk arkiv

Rasjonell og effektiv eiendomsforvaltning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Regjeringen har i dag lagt frem Stortingsmelding om kart og geodata. Regjeringen går inn for at informasjon om eiendom skal bli bedre. - Det vil gi mer rasjonell, effektiv og trygg eiendomsforvaltning for alle grunneiere, understreker miljøvernminister Børge Brende. (09.05.03)

Pressemelding

Dato: 09.05.03

Rasjonell og effektiv eiendomsforvaltning

Regjeringen har i dag lagt frem Stortingsmelding om kart og geodata. Regjeringen går inn for at informasjon om eiendom skal bli bedre. - Det vil gi mer rasjonell, effektiv og trygg eiendomsforvaltning for alle grunneiere, understreker miljøvernminister Børge Brende.

‑ Statens kartverk skal bli et offentlig serviceorgan med ansvar for all tinglysing, grunndata, adresseregisteret, digitale eiendomskart og det nye matrikkelsystemet. Denne regjeringen samler all juridisk og faktisk informasjon på ett sted, noe som vil være en forenkling for alle med hus, hytter eller næringseiendom i dette landet, sier miljøvernminister Børge Brende.

Statens kartverk vil etablere en felles formidlingskanal ut mot publikum gjennom selskapet Norsk Eiendomsinformasjon. Her vil den enkelte bruker kunne finne all arealrelatert informasjon på ett sted. Den enkelte informasjonsleverandør vil kunne ha sitt eget nettsted og presentere sine data i tillegg.

Regjeringen vil selge ut de konkurranseutsatte oppgavene til privat sektor, og redusere antall årsverk for å kunne skaffe rom for ytterligere kjøp av dataproduksjon til den nasjonale infrastrukturen. En reduksjon i antall fylkeskartkontorer er et nødvendig grep for å vri innsatsen over mot økt tjenestekjøp.

Kontaktperson

avdelingsdirektør Kurt Ellingsen, tlf. 22 24 59 24 mob. 975 98 695

Les mer