Historisk arkiv

Oljemarkedet - forutsetninger for norske oljeinntekter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 78/02
Dato: 28.06.2002

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Oljemarkedet – forutsetninger for norske oljeinntekter

Norge er verdens 3. største råoljeeksportør og 6. største oljeprodusent (inkl. NGL).

Målet for Norge er stabilitet og forutsigbarhet i oljemarkedet og en oljepris på et rimelig høyt nivå. Dette vil skape grunnlag for investeringer i norsk petroleumsvirksomhet, og bidra til økt energiforsyningssikkerhet for konsumentlandene. Erfaringene fra de siste årene viser at oljeprisen ikke behøver å være lenge på et lavt nivå før dette får konsekvenser for letevirksomheten og utbygging av nye felt på kontinentalsokkelen.

Regjeringen er opptatt av et stabilt og forutsigbart oljemarked. Dette vil også bidra til å sikre et jevnt aktivitetsnivå på norsk kontinentalsokkel. Regjeringen vil følge utviklingen i oljemarkedet og eventuelt bidra med produksjonsregulerende tiltak hvis dette anses nødvendig.

I utgangspunktet vil norske produksjonsreguleringer være et midlertidig tiltak i en ekstraordinær markedssituasjon, og ikke et permanent innslag i markedspolitikken. Det vil ikke være aktuelt å inngå avtaler eller andre former for samarbeid med andre produsentland vedrørende produksjonsregulering.