Historisk arkiv

Comlab skal skilles ut som eget aksjeselskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 25/02
Dato: 22.03.02

Comlab skal skilles ut som eget aksjeselskap

Post- og teletilsynets laboratorievirksomhet, Comlab, skal skilles ut i et eget aksjeselskap. Det nye selskapet opprettes i samarbeid mellom Post- og teletilsynet og Nemko AS, som hver skal eie 50 prosent. Dette går fram av et forslag som regjeringen la fram i statsråd i dag.

Comlab er et laboratorium som også tilbyr rådgiving, testing og målinger i forbindelse med produktutvikling for virksomheter innenfor radio- og telekommunikasjon.

Bakgrunnen for forslaget om å skille ut Comlab i et eget selskap, er at man ønsker et klarere skille mellom de myndighetsoppgavene som Post- og teletilsynet utfører og laboratorietjenester som utføres for virksomheter i et telemarked med fri konkurranse. I tillegg har Post- og teletilsynet nå mindre behov for et eget laboratorium, som følge av at man nå har aviklet den tidligere virksomheten for typegodkjenning av radio- og teleutstyr. Etter at nye EU/EØS-regler for teleterminalutstyr trådte i kraft er typegodkjenningsordningen blitt erstattet av egenerklæringer fra utstyrsprodusentene og etterkontroll av utstyr i markedet.

Det nye selskapet Nemko Comlab AS vil være operativt senest 1. juni 2002.



Til redaksjonen

For nærmere opplysninger – se St.prp. nr. 50 (2001-2002) ”Om løvingsendringar mv. for 2002 på Samferdselsdepartementets område”