Historisk arkiv

Statens vegvesens produksjonsvirksomhet: Oppretting av interimsselskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 27/02
Dato: 22.03.02

Statens vegvesens produksjonsvirksomhet: Oppretting av interimselskap

Samferdselsdepartementet vil opprette et interimselskap i forbindelse med at Statens vegevesens produksjonsvirksomhet skal utskilles og gjøres om til et aksjeselskap som skal eies full ut av staten. Departementet tar sikte på at det nye selskapet skal opprettes med virkning fra 1. januar 2003. Interimselskapet skal formelt representere det nye aksjeselskapet før selve opprettingen av selskapet, og vil særlig arbeide med å forberede selve opprettingen av det nye selskapet, går det fram av et forslag som ble lagt fram i statsråd i dag.

- Det nye aksjeselsksapet skal være en kompetent og konkurransedyktig aktør innenfor vegsektoren, i konkurranse med private aktører. Jeg har forventninger om at denne omleggingen vil øke effektiviteten i samferdselssektoren, og dermed frigjøre midler til drift, vedlikehold og investeringer i vegnettet. Regjeringen legger til grunn at Samferdselsdepartementet skal forvalte statens eierskap i det nye statlige aksjeselskapet, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Produksjonsvirksomheten omfatter de deler av Statens vegvesens virksomhet som er knyttet til arbeid med drift, vedlikehold og investeringer i vegnettet. Statens vegvesens øvrige oppgaver, det vil si forvaltningsoppgavene, vil etter omorganiseringen fra 1. januar 2003 bli lagt til et eget statlig forvaltningsorgan bestående av Vegdirektoratet, fem vegregioner og om lag 30 vegkontorer. Disse endringene er i tråd de vedtak som ble gjort da Stortinget i desember i fjor sluttet seg til Bondevik-regjeringens forslag om omorganisering av Statens vegvesen.

God samarbeid med de ansatte

- De ansatte er virksomhetens viktigste ressurs. Omorganiseringen og omstillingen krever derfor at alle ansatte tas med i et tett og godt samarbeid i hele prosessen framover. Som samferdselsminister vil jeg arbeide for at de ansatte og deres organisasjoner skal delta i et slikt grundig samarbeid, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.



Til redaksjonen

For nærmere opplysninger – se St.prp. nr. 50 (2001-2002) ”Om løvingsendringar mv. for 2002 på Samferdselsdepartementets område”