Historisk arkiv

Luftfartsverket: Treningssenter for brann- og redningstjeneste i Tjeldsund

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 42/2002
Dato: 07.05.02

Luftfartsverket: Treningssenter for brann- og redningstjeneste i Tjeldsund

Samferdselsdepartementet går inn for at etablering av nytt treningssenter for Luftfartsverkets brann- og redningstjeneste i Tjeldsund i Nordland skjer som forutsatt. Dette går fram av en orientering som gjelder en del saker på Samferdselsdepartementets område. Forslaget ble lagt fram i statsråd i dag.

Det er i 2002 satt av 3 millioner kroner til planlegging og prosjektering av det nye treningssenteret. Foreløpig kostnadsoverslag viser at etableringen av treningssenteret for brann- og redningstjenester vil koste vel 30 millioner kroner. Beløpet må finansieres av Luftfartsverket i 2003 og eventuelt senere år.

- Jeg ser på etableringen av dette treningssenteret både som en god faglig løsning og et viktig bidrag til regional utvikling. Vedtaket er en oppfølging av tidligere samferdselsminister Odd Einar Dørums beslutning i 1998 om at treningssenter for brann- og redningstjenesten i Luftfartsverket lokaliseres sammen med Norges Brannskole i Tjeldsund i Nordland, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.


For nærmere opplysninger, se: St.prp. nr. 60 (2001-2002) Om ein del saker på Samferdselsdepartementets område