Historisk arkiv

Matbloggere i reinens rike

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Markedsutvalget for reinsdyrskjøtt og Opplysningskontoret for egg og kjøtt inviterte landets fremste matbloggere til Lakselv i Finnmark for å være med på merking og slakt av rein. Og selvsagt, for å oppleve kokkekunst av beste slag laget av unike råvarer.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Markedsutvalget for reinkjøtt og Opplysningskontoret for egg og kjøtt inviterte landets fremste matbloggere til Lakselv i Finnmark for å være med på merking og slakt av rein. Og selvsagt, for å oppleve kokkekunst av beste slag laget av unike råvarer.

Stedet er Stabbursdalen i Lakselv, og reingjerdet skal om få strakser fylles opp med rein som skal merkes og sorteres for slakt. Lederen for Skáiddeduottar siida (driftsenhet) har full kontroll, selv om det til tider kan virke kaotisk med flokker som ikke vil la seg lede inn i innhegningene. Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum deltok aktivt i innsamlingen av rein og under selve slaktingen. Sammen med Opplysningskontoret for egg og kjøtt og markedsutvalget for reinkjøtt,  invitert statsråden med seg åtte av landets fremste matbloggere for å lære mer om reindrift og mat laget av det unike reinkjøttet. 

Les selv hva noen av bloggerne opplevde i reingjerdet og få med deg deres oppskrifter:

 

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum under merking og slakting av rein i Stabbursdalen i Lakselv, Finnmark
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum under merking og slakting av rein i Stabbursdalen i Lakselv, Finnmark (Foto: LMD)
 
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum under merking og slakting av rein i Stabbursdalen i Lakselv, Finnmark
(Foto: Ole Magnus Rapp)
Kokkekunst av beste slag laget av unike råvarer i lavo.
Kokkekunst av beste slag laget av unike råvarer i lavo. (Foto: Ole Magnus Rapp)