- Verden trenger mer energi og mindre utslipp

Olje- og energiminister Tord Lien innledet mandag på høstkonferansen til Statoil og det internasjonale energibyrået (IEA). Lien understreket sammenhengen mellom energitilgang, klima og verdiskaping – både i et globalt og i et nasjonalt perspektiv.

- Vi kan alle være enige i at verden trenger mer energi, bærekraftig energi og sikker energi. Vi må ta klimautfordringen på alvor, samtidig som vi må fortsette å produsere energi til en verden som etterspør det, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Lien understreket også betydningen av norsk olje og gass i årene som kommer.

- I alle scenarioer vil olje og gass spille en viktig rolle i verdens energimiks i mange tiår framover. I denne sammenhengen vil produksjonen på norsk sokkel fortsatt være en stabil og langsiktig leverandør av olje og gass til en verden som trenger det, sier olje- og energiminister Tord Lien.

I tillegg til Lien holdt også tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan, IEAs sjefsøkonom, Fatih Birol, og konstituert konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre innlegg på konferansen.

Høstkonferansen blir arrangert av Statoil, Det internasjonale energibyrået (IEA) og Olje- og energidepartementet.

Talen kan du lese her

Tord Lien sammen med tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annen, og konstituert konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre. (EBM/OED)

 

Olje- og energiminister Tord Lien innledet på Høstkonferansen. Foto: EBM/OED
IEAs sjefsøkonom Fatih Birol gjorde rede for hovedtrekkene i årets World Energy Outlook. (EBM/OED)
Til toppen