Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Regjeringen lanserer Norges første dyrepoliti-prosjekt

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Landbruks- og matdepartementet har i samarbeid med Justis- og beredskapsdepartementet fokus på bekjempelse av dyrevelferdskriminalitet. Departementene har i fellesskap ledet en arbeidsgruppe som har utarbeidet tiltak for å styrke politiets rolle i dyrekrimsaker.

- Det viktigste tiltaket er et pilotprosjekt om dyrepoliti. Prosjektet skal legges til Sør-Trøndelag politidistrikt, og innebærer at vi kan få straffet og dømt flere som begår kriminalitet mot dyr. Dette kan også forebygge vold og overgrep mot mennesker. Noen av de som utøver vold mot dyr kan også utøve vold mot barn, partner og andre uskyldige, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. 

Nett-tv Nett-TV: Styrker innsatsen for bedre dyrevelferd

Se sendingen her

Se sendingen her

Dyrepolitiprosjektet får sin egen dyrekrimgruppe med dedikerte personer som skal styrke politiets kamp mot dyrekrim uten at det går på bekostning av annet politiarbeid. Regionens Mattilsyn oppretter også et eget krimteam som skal samarbeide med dyrekrimgruppa i politiet.

Målet med dyrepolitiprosjektet som har oppstart 1. september, er at alvorlig kriminalitet mot dyr skal føre til straffesak og domfellelse. 

Et annet viktig tiltak i satsningen mot dyrekrim et en forpliktende samarbeidsavtale mellom Mattilsynet og politiet. Avtalen vil bidra til at møtene mellom Mattilsynet og politiet på de ulike nivåene får en fast forankring og at samarbeidet er i kontinuerlig utvikling.

Fra pressekonferansen
Fra pressekonferansen, fra venstre: ordstyrer Ståle Norang, landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, justis- og beredskapsminister Anders Anundsen, finansminister Siv Jensen og administrerande direktør i Mattilsynet, Harald Gjein. Foto: Nett-TV Regjeringen.no