Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Barn kan bli matagenter

Snart kan barn bli matagenter som påvirker voksne til å velge sunn og bærekraftig mat. Nå utlyser Helsedirektoratet en million kroner til en pilot som skal teste ut et konsept for dette.

Mange barn er opptatt av mat og miljø.I dag kan norske barn bli miljøagenter som påvirker voksne til å ta mer miljøvennlige valg. Snart vil de også få mulighet til å bli matagenter som skal øke nysgjerrighet og engasjement for å velge sunnere og mer bærekraftig mat. 

Helsedirektoratet utlyser nå en million kroner til en pilot som skal teste ut et konsept med "Matagenter" for et sunt og bærekraftig kosthold. Deltakerne er barn mellom seks til ti år på SFO. "Matagentene" skal først prøves ut på skolefritidsordningen og etter hvert på flere andre arenaer.

Barn og unge er ofte med på å bestemme hva som handles inn i dagligvarebutikken og ender opp på matbordet.

-  Mange barn er opptatt av mat og miljø. Ved å være matagenter kan de bruke engasjementet sitt og påvirke jevnaldrende og voksne til å velge mat som er bra for både kroppen og kloden, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.  

Det er TINE, EAT, NCD-alliansen og Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst som sammen med Helsedirektoratet har utviklet konseptet som skal testes ut i en pilot.

Tiltaket er organisert som et partnerskap mellom myndigheter, frivillig- og privat sektor. Innholdet skal være i tråd med Helsedirektoratets kostråd og Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i skolen. Prosjektet skal gjennomføres innen 31.desember 2017.

Her kan du lese mer om utlysningen

Til toppen