Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Benedicte Bjørnland er ny politidirektør

Regjeringen har i statsråd utnevnt Marie Benedicte Bjørnland som ny politidirektør for Politidirektoratet og politi- og lensmannsetaten.

Benedicte Bjørnland med blomster etter å ha blitt gratulert av justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara.
Benedicte Bjørnland, landets nye politidirektør. Foto: JD

– Jeg ser fram til å ta fatt på de nye oppgavene som venter meg, og gleder meg til å tiltre 1. april neste år, sier Benedicte Bjørnland.

Bjørnland er utnevt i et åremål for seks år med mulighet for et ytterligere åremål på seks år etter kunngjøring og søknad. Åremålet til Odd Reidar Humlegård utløp 22. november 2018.

– Jeg er svært fornøyd med at Benedicte Bjørnland har takket ja til dette viktige samfunnsoppdraget. Jeg ser fram til å samarbeide med henne, sier justis, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara gratulerer Benedicte Bjørnland med utnevnelsen.
Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara gratulerer Benedicte Bjørnland med utnevnelsen. Foto: JD

Bjørnland er født 30. april 1965. Hun er utdannet cand.jur. fra Universitetet i Oslo i 1992. Fra 1992 til 1993 arbeidet hun som juridisk konsulent i Prisdirektoratet. I tiden 1993 til 2000 arbeidet hun som politifullmektig, politiadjutant og politiinspektør i Tønsberg politidistrikt. Fra 1997 til 1998 var hun dommerfullmektig ved Skien og Porsgrunn tingrett.

Bjørnland var fra 2000 til 2003 leder for retts- og påtaleseksjonen i Tønsberg politidistrikt. I perioden fra 2003 til 2005 var hun visepolitimester i Vestfold politidistrikt, og fra 2005 til 2012 var hun politimester i samme distrikt.

Bjørnland ble i juni 2012 åremålsbeskikket som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for en periode på seks år.

Hun ble fra 8. juni 2018 beskikket som sjef for PST for en periode på seks nye år.

Til toppen