Solberg til Washington i januar

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsminister Erna Solberg møter President Donald Trump i Det hvite hus den 10. januar. Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide deltar også på det bilaterale møtet.

- Våre to land har utstrakt samarbeid på en rekke områder, vi er nære allierte og jeg ser frem til et nyttig møte, sier statsminister Erna Solberg.

-  USA er viktig for Norge for sikkerhet og handel. Et slikt møte gir oss muligheten til å fremme vårt syn på en åpen verdenshandel og viktigheten av at vi jobber sammen internasjonalt for å løse klimautfordringene, sier statsministeren. 

Tema for møtet vil være den sikkerhetspolitiske situasjonen, samarbeid i NATO, felles norsk-amerikanske interesser, og internasjonale spørsmål som fredsprosesser, klima og handelspolitikk.

Statsminister Solberg og president Trump har møttes to ganger tidligere: under NATO- og G20-toppmøtene i 2017. Møtet 10. januar blir imidlertid det første bilaterale møtet mellom de to. Det blir samtidig statsminister Solbergs tredje besøk til Washington som statsminister.

 

Priv. til red.: Pressefolk som ønsker å akkreditere seg til møtet, bes kontakte smkinfo@smk.dep.no for ytterligere informasjon om akkreditering.