Det norske måltid 2016
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 10.01.2017
Konkurransen Det norske måltid har siden starten i 2008 bidratt til utviklingen av Norge som en matnasjon. Både i 2015 og i 2016 har konkurransen hatt et tydelig regionalt preg ved at delfinalene har blitt arrangert på ulike steder i landet som del av sentrale regionale matfestivaler.
Finalen for 2016 gikk av stabelen i Stavanger fredag 6. januar 2017.
Departementsråd Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet delte sammen med Charles Tjessem ut prisen til Årets kjøtt. Prisen gikk til Gilde Nortura SA Oslo for årets ferske sommerlam – grillribbe naturell.
– Det norske måltid er en konkurranse som setter norsk mat på spisekartet og kartet for øvrig. Det var en glede å dele ut prisen for Årets kjøtt til Gilde Nortura SA. Prisen er en anerkjennelse av kvalitetsarbeidet i norsk landbruk over tid og evnen til å svare på forbrukernes krav og preferanser, sier departementsråd Forsell.
Det norske måltid 2016 hadde følgende kategorier:
- Årets det grønne – naturelle
- Årets det grønne – foredlet
- Årets meieriprodukt foredlet
- Årets kjøtt
- Årets kjøtt foredlet
- Årets sjømat foredlet
- Årets sjømat villfanget
- Årets sjømat oppdrett
- Årets godbit
- Årets sider
- Årets tradisjonsøl
Landbruks- og matdepartementet støtter konkurransen Det norske måltid 2016 økonomisk over omdømmemidlene under Utviklingsprogrammet – landbruks- og reindriftsbasert vekst og verdiskaping (som forvaltes av Innovasjon Norge).