Det norske måltid 2016

Konkurransen Det norske måltid har siden starten i 2008 bidratt til utviklingen av Norge som en matnasjon. Både i 2015 og i 2016 har konkurransen hatt et tydelig regionalt preg ved at delfinalene har blitt arrangert på ulike steder i landet som del av sentrale regionale matfestivaler.

Finalen for 2016 gikk av stabelen i Stavanger fredag 6. januar 2017.

Departementsråd Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet delte sammen med Charles Tjessem ut prisen til Årets kjøtt. Prisen gikk til Gilde Nortura SA Oslo for årets ferske sommerlam – grillribbe naturell.

– Det norske måltid er en konkurranse som setter norsk mat på spisekartet og kartet for øvrig. Det var en glede å dele ut prisen for Årets kjøtt til Gilde Nortura SA. Prisen er en anerkjennelse av kvalitetsarbeidet i norsk landbruk over tid og evnen til å svare på forbrukernes krav og preferanser, sier departementsråd Forsell. 

Departementsråd Leif Forsell og Charles Tjessem delte ut prisen Årets kjøtt til Gilde Nortura SA Oslo for årets ferske sommerlam – grillribbe naturell.
Departementsråd Leif Forsell og Charles Tjessem delte ut prisen Årets kjøtt til Gilde Nortura SA Oslo for årets ferske sommerlam – grillribbe naturell. Foto: Bitmap

Det norske måltid 2016 hadde følgende kategorier: 

  • Årets det grønne – naturelle
  • Årets det grønne – foredlet
  • Årets meieriprodukt foredlet
  • Årets kjøtt
  • Årets kjøtt foredlet
  • Årets sjømat foredlet
  • Årets sjømat villfanget
  • Årets sjømat oppdrett
  • Årets godbit
  • Årets sider
  • Årets tradisjonsøl 

Landbruks- og matdepartementet støtter konkurransen Det norske måltid 2016 økonomisk over omdømmemidlene under Utviklingsprogrammet – landbruks- og reindriftsbasert vekst og verdiskaping (som forvaltes av Innovasjon Norge).