Donerer vaksinedoser til Kosovo

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Norge vil i samarbeid med EU donere 182 900 doser av AstraZeneca-vaksinen til Kosovo.

– Kosovo er blant landene i Europa som til nå har mottatt færrest vaksinedoser. Jeg er glad for at disse vaksinene kommer til nytte og at Norge kan bidra til at Kosovo får vaksinert befolkningen sin raskere, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

12. mai vedtok regjeringen, etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet, å ta AstraZeneca- vaksinen ut av vaksinasjonsprogrammet i Norge. Den tilbys heller ikke som tilvalg.

EU-avtalen med AstraZeneca åpner for å donere vaksiner til andre land, og Norge har nå i samarbeid med EU-kommisjonen besluttet å donere
182 900 doser av AstraZeneca-vaksinen til Kosovo. Kosovo er blant landene i Europa som til nå har mottatt færrest vaksinedoser.

Dosene som doneres bort står lagret hos Folkehelseinstituttet i Oslo, og dette er alle dosene av AstraZeneca-vaksinen som FHI har på lager. Regjeringen vil i løpet av kort tid ferdigstille en avtale med Kosovo slik at Norge i samarbeid med EU kan ivareta den praktiske gjennomføringen av transporten til Kosovo.