Ekstraordinært rådsmøte i EU for innenriksministre, Monica Mæland deltar

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland deltar onsdag på ekstraordinært rådsmøte i EU. EU innkalte til møtet som følge av situasjonen på EUs yttergrense mot Tyrkia.

– Det er viktig for meg å delta på rådsmøtet for å løfte Norges ståsted og bidra til kontrollen på Europas yttergrenser. Situasjonen på grensen mellom EU og Tyrkia er uoversiktlig, og det er vanskelig å si noe konkret om hvilke følger dette kan få for Europa. Vi følger situasjonen på grensen mellom Tyrkia og Hellas tett. Norge er godt forberedt på en eventuell migrasjonsstrøm, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Justisministeren, som eneste norske regjeringsmedlem, er invitert på ministerrådsmøtene i EU når disse handler om Schengen-relevante spørsmål. Derfor deltar justis- og beredskapsministeren på rådsmøtet for innenriksministrene i morgen 4. mars.

Det ekstraordinære rådsmøtet for EU og Schengen-assosierte staters innenriksministre er i Brussel onsdag 4. mars kl. 17.00. Temaet for møtet er situasjonen på EUs yttergrense og migrasjonssituasjonen.

Pressekontakt

Kommunikasjonssjef Trude Larstad, 936 67742.