Endring i reiseråd for områder i Finland

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

På bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for koronaviruset innfører Utenriksdepartementet unntak fra reiserådet for de finske sykehusdistriktene Mellersta Österbotten og Norra Karelen. De går fra rødt til gult på smittekartet for Europa.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak fra reiserådet for. Dette reiserådet gjelder i utgangspunktet frem til 15. april. For oversikt over hvilke land i EØS/Schengen-området og land og regioner i Norden det er gjort unntak fra reiserådet for, se Folkehelseinstituttets smittekart og UDs reiseinformasjon.

Endringene trer i kraft fra og med midnatt natt til mandag 22. mars. Både smittesituasjonen og lokale restriksjoner kan endre seg raskt. De som eventuelt vurderer å reise til utlandet, må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise og sette seg inn i situasjonen og innreisereglene i det landet de skal reise til.

Som følge av at Storbritannia fra nyttår ikke lenger er medlem av EU, vil Storbritannia ikke inngå i denne vurderingen og vil bli underlagt karanteneplikt på lik linje med andre land utenfor EU/EØS/Schengen (såkalte tredjeland).