Flere kan tilbringe karantene i eget hjem

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

27. mai ble karantenehotellordningen endret slik at smittetrykket i landet man har oppholdt seg i, nå avgjør om man må på karantenehotell, eller ikke. Smittesituasjonen i Europa har endret seg, og departementet oppdaterer nå vedleggene til covid-19-forskriften og legger til enda flere land. Endringene vil tre i kraft i dag kl. 15.00.

-Det er gledelig å se at smittetallene i Europa faller. Dette betyr at flere kan tilbringe innreisekarantenen i eget hjem eller på annet egnet oppholdssted hvor det er mulig å unngå nærkontakt med andre, med eget bad og kjøkken. Dette gjelder for eksempel innreisende fra Tyskland og Italia, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland H).

Island er unntatt fra innreisekarantene. Malta unntas nå også fra innreisekarantene.  Reisende fra både Island og Malta som mellomlander i Tyskland skal ha innreisekarantene som Tyskland – uavhengig av om det skjer før eller etter 1500 i dag.  

Fullstendig liste over land hvor innreisekarantene kan tas i egen bolig eller på annet egnet oppholdssted hvor det er mulig å unngå nærkontakt med andre, med enerom, eget bad og eget kjøkken eller matservering:

Finland, følgende regioner:

Varsinais

Kanta-Häme  

Pirkanmaa

Päijät-Häme

Kymenlaakso  

Etelä-Savo  

Central Ostrobothn  

Helsinki and Uusimaa

Syddanmark

Bulgaria

San Marino

Polen

Portugal

Luxembourg

Romania

Vatikanet

Østerrike

Liechtenstein

Tsjekkia

Slovakia

Sveits

Ungarn

Færøyene

Irland

Italia

Storbritannia

Tyskland

Monaco

Malta