Frivillig vaksinering med Janssen-vaksinen er ikke tilgjengelig ennå

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Helsedirektoratet har fått i oppdrag å vurdere hvordan frivillig vaksinering med Janssen-vaksinen kan gjennomføres i Norge. Vaksinen er derfor ikke tilgjengelig for dem som ønsker å ta den ennå.

I forbindelse med at regjeringen har vedtatt at Janssen-vaksinen skal gjøres tilgjengelig på frivillig basis, har flere fastleger fått henvendelser fra personer som ønsker å få vaksinen. Vaksinen er ikke tilgjengelig ennå, og det er derfor ikke nødvendig å ta kontakt med fastlegen sin for å melde interesse.

– Det er positivt at flest mulig ønsker å vaksinere seg, men det er viktig at vi har gode retningslinjer og informasjonsmateriell på plass før Janssen-vaksinen tilbys frivillig. Det er særlig viktig at folk får god informasjon om risikoen for sjeldne, men alvorlige bivirkninger ved denne vaksinen. Dette jobber nå Helsedirektoratet med, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helsedirektoratet skal vurdere hvem som kan være aktuelle for å få vaksinen og hvordan vaksineringen skal foregå. Direktoratet skal også utarbeide informasjonsmateriell, både til leger og til dem som ønsker å ta vaksinen. Vi håper at vaksinen kan tilbys frivillig i løpet av noen uker.