Historisk arkiv

Nyheter

Frivillig vaksinering med Janssen-vaksinen er ikke tilgjengelig ennå

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helsedirektoratet har fått i oppdrag å vurdere hvordan frivillig vaksinering med Janssen-vaksinen kan gjennomføres i Norge. Vaksinen er derfor ikke tilgjengelig for dem som ønsker å ta den ennå.

I forbindelse med at regjeringen har vedtatt at Janssen-vaksinen skal gjøres tilgjengelig på frivillig basis, har flere fastleger fått henvendelser fra personer som ønsker å få vaksinen. Vaksinen er ikke tilgjengelig ennå, og det er derfor ikke nødvendig å ta kontakt med fastlegen sin for å melde interesse.

– Det er positivt at flest mulig ønsker å vaksinere seg, men det er viktig at vi har gode retningslinjer og informasjonsmateriell på plass før Janssen-vaksinen tilbys frivillig. Det er særlig viktig at folk får god informasjon om risikoen for sjeldne, men alvorlige bivirkninger ved denne vaksinen. Dette jobber nå Helsedirektoratet med, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helsedirektoratet skal vurdere hvem som kan være aktuelle for å få vaksinen og hvordan vaksineringen skal foregå. Direktoratet skal også utarbeide informasjonsmateriell, både til leger og til dem som ønsker å ta vaksinen. Vi håper at vaksinen kan tilbys frivillig i løpet av noen uker.