Gratulerer vinner av Raftoprisen 2015

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Jeg vil gratulere den honduranske presten, radioaktivisten og menneskerettsforkjemperen Ismael Moreno Coto, bedre kjent som Padre Melo, med årets Raftopris, sier utenriksminister Børge Brende.

- Prisen til Padre Melo er en viktig anerkjennelse til menneskerettighetsforkjempere i en vanskelig tid. Utviklingen i Honduras er bekymringsfull, både når det gjelder menneskerettigheter og voldssituasjonen. Det er behov for sterke stemmer som kan fremme respekt for allmenne menneskerettigheter og som bidrar til å opplyse om og forsvare borgernes rettigheter, sier utenriksminister Børge Brende. 

Trass i trusler, angrep og forsøk på å stenge radiostasjonen Radio Progreso, fortsetter Padre Melo å arbeide for å styrke av menneskerettigheter og skape sosiale endringer i Honduras. Han har vært særlig aktiv i å hjelpe migrantfamilier og andre sårbare gruppen. Antall drap på journalister i Honduras blant de høyeste i verden sett i forhold til folketallet. Mange journalister og menneskerettforkjempere har også blitt utsatt for kidnapping og tortur.