Hauglies 5 stopp i Rogaland

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Turen gikk vestover da arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie dro på sin første tur som statsråd.

1. NAV Rogaland

Fylkesdirektør Truls Nordahl orienterte om arbeidsmarkedssituasjonen i fylket som for tiden har høyest ledighet. Statsråden fikk se at det er stor forskjell i ledigheten blant kommunene i fylket. Hun fikk også høre NAV nå har et eget markedsteam som følger opp bedriftene og et eget innsatsteam som følger opp jobbsøkerne.
 

2. Petroleumstilsynet

Direktør i Petroleumstilsynet Anne Myhrvold og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.
Direktør i Petroleumstilsynet Anne Myhrvold og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Foto: Hanne Tenfjord Skodje/ASD

Statsråden holdt en liten appell og svarte på et par spørsmål fra de ansatte før hun møtte ledelsen til arbeidslunsj. –Det viktigste med tilsyn er ikke å finne avvik, men å lære for å bli bedre, sa statsråden.

3. Bedriftsbesøk: Halvorsen Power System

Statsråd Anniken Hauglie sammen med ordfører i Stavanger  Christine Sagen Helgø (H)
Statsråd Anniken Hauglie sammen med ordfører i Stavanger Christine Sagen Helgø (H) Foto: Hanne Tenfjord Skodje/ASD


– Rogalendinger har vist mange ganger før at dere kan å omstille dere. Her er det guts i blodet, sa Hauglie da hun besøkte bedriften Halvorsen Power System. Bedriften får støtte fra NAV til bedriftsintern opplæring for å gi ansatte ny kompetanse slik at de kan satse i nye markeder. Administrerende direktør Hans Petter Heggebø viste statsråden rundt og poengterte at hjelpen de får er til stor hjelp i en krevende tid.

–Statsbudsjettet gir økt rom for bedriftsintern opplæring, noe som bidrar til at bedriftene kan beholde ansatte og finne nye muligheter i nye markeder.  Dette er omstilling i praksis. For oss er det viktigste å holde folk i arbeid. Flere jobber er jobb nummer 1, sa Hauglie.

4. Mulighetsterminalen

Mulighetsterminalen i Stavanger er kommunens nye møteplass for folk som søker jobb. Her kan de gå på forskjellige kurs, møte andre i samme situasjon og søke jobber. Statsråden og Nav-direktør Sigrun Vågeng møtte arbeidssøkere og deltok på en workshop hvor deltakerne motiverte hverandre til å tenke nytt. – Jeg skjønner at det er tøft, men ikke gi opp. Det finnes muligheter der ute, var budskapet fra statsråden.

5. Bedriftsbesøk: Sweco


Flere jobber er jobb nummer én, men hvordan hjelper regjeringen til? Gjennom blant annet en egen tiltakspakke. I den ligger det 275 millioner til sykehusvedlikehold som skal framskyndes for å skape aktivitet. Og fordelingen er klar – 81 millioner går til Stavanger hvor bedrifter trenger oppdrag. 

Hauglie besøkte sammen med helse- og omsorgsminister Bent Høie Sweco. Sweco er en av bedriftene som får mer å gjøre framover. Arbeidet starter i mars. 

– Bra for sykehusene, bra for pasientene og bra for dem som trenger jobb, sa Høie og Hauglie. 

Bilder