Høring TFO 2016

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Olje- og energidepartementet inviterer til offentlig høring på det forhåndsdefinerte området før utlysning av TFO 2016 (tildeling i forhåndsdefinerte områder).

- Historien viser at TFO-rundene har vært svært viktig for verdiskapingen og aktivitetsnivået på norsk sokkel. Derfor jobber regjeringen, i tråd med Sundvolden-erklæringen, med å gi industrien tilgang til areal i et forutsigbart og høyt tempo. Arealet som er forslått er modne områder. Områdene ligger nær planlagt og eksisterende infrastruktur og er velkjente etter flere år med letevirksomhet, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) er en av to likestilte konsesjonsrunder på norsk kontinentalsokkel.

Regjeringen vil videreføre TFO-ordningen som en årlig konsesjonsrunde i alt modent areal på norsk sokkel og holde et forutsigbart og høyt tempo på tildeling av nye områder for petroleumsvirksomhet. For å oppnå dette er det viktig med utvidelse av TFO-området etter hvert som områder blir mer modne.

Arealet som er forslått er modne områder. Områdene ligger nær planlagt og eksisterende infrastruktur og er velkjente etter flere år med letevirksomhet. 

Lenke til høring