Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Hva må til for å sikre fremtidens digitale infrastuktur?

– Ekombransjen er i stadig endring, og nye tjenester og selskaper konkurrerer med de kjente teletilbyderne. Jeg ønsker derfor å få innspill fra alle typer aktører i markedet i arbeidet med en ny ekomplan, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Nordmenn er verdensledende i bruken av internett. Rundt 95 prosent av nordmenn bruker Internett regelmessig, og Norge har flere enn 500 000 fiberkunder – noe som er mer enn Tyskland og Storbritannia har til sammen.

- I regjeringsplattformen skriver vi at god infrastruktur er en grunnpilar i et moderne samfunn. Det gjelder selvfølgelig også infrastrukturen for elektronisk kommunikasjon. Digitalisering har enorm betydning for økonomi og samfunnsutvikling, og kan være en stor konkurransefordel for Norge i kampen om fremtidens arbeidsplasser, sier Solvik-Olsen.

Dine innspill er viktige

Regjeringen har derfor besluttet å sette i gang arbeidet med en ny digital agenda for Norge. Ekomplanen (som omtaler den digitale infrastrukturen) skal være en selvstendig del, og regjeringen satser på å legge arbeidet fram for Stortinget på nyåret 2016. Ekomplanen vil omfatte temaer som sikkerhet i ekomnettene, bredbånd, mobil, markedsregulering, nye aktører og tjenester, nettnøytralitet, leveringsplikt og innføring av ny teknologi. Det kan fortsatt føyes på nye tema på lista.

Er vi klare for vår digitale framtid?

Hvilke mål bør vi sette oss?

Har du noen forslag til hvordan vi kan nå disse målene?

Send gjerne ditt innspill til postmottak@sd.dep.no. Forslaget merkes med ”ekomplanen”.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen får testet hvordan NKOM jobber med frekvensmålinger.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk i fjor sommer demonstrert hvordan Nasjonal kommunikasjonsmyndighet jobber med frekvensmålinger.

Til toppen