Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Jumbojeter kan bli en realitet på Bodø lufthavn: Oppgradering av rullebanen skal utredes

- Å oppgradere rullebanen på Bodø lufthavn, slik at jumbojeter kan lande og ta av på flyplassen, vil gi gode ringvirkninger regionalt. Både turismen og næringstransporten kan ha nytte av tiltaket. Regjeringen ønsker derfor å få utredet en slik oppgradering, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Rullebaneskuldrene på Bodø lufthavn har en standard som gjør at den ikke er egnet til håndtere store fly - for eksempel av typen jumbojet.  En standardheving som gjør at store fly kan ta av og lette fra Bodø lufthavn er forutsetning for å etablere snuhavnoperasjoner for cruisebåter i Bodø. I tillegg vil tiltaket blant annet øke kapasiteten for flyfrakt av fisk. Mangel på snuhavn i Bodø fører også til at andre cruisehavner i regionen blir mindre besøkt.

Man skal nå utrede hva som kreves for å oppgradere skuldrene på rullebanen til et nivå som gjør det forsvarlig å håndtere de aktuelle flytypene. Tiltaket må avveies mot kostnadene og de ringvirkninger en slik oppgradering kan skape. En eventuell oppgradering av rullebanen skal også vurderes i lys av regjeringens beslutning om å utrede flytting av Bodø lufthavn.

For mer informasjon – ta kontakt via:

  • Pressevakten i Samferdselsdepartementet, tlf.: 919 14 777 (hverdager kl. 08-16)
Til toppen