Kondolansebrev etter terroren i Libanon og Frankrike

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsminister Erna Solberg har sendt kondolansebrev til Libanons statsminister Tammam Salam, og Frankrikes president Francois Hollande i forbindelse med terroren i Beirut og Paris.

Brev til presidenten i Frankrike:

Herr President,

Jeg er dypt bedrøvet over de forferdelige terrorangrepene i Paris i går kveld. På vegne av den norske regjering vil jeg uttrykke mine oppriktige kondolanser til deg og det franske folk. Vennligst bring videre min dypeste medfølelse til de etterlattte familiene og til alle som er berørt av denne tragiske hendelsen.

I tider som disse er det viktig at vi ikke lar våre demokratiske verdier bli kompromittert. Vi må fortsette å arbeide sammen for å bekjempe alle former for hat og terrorisme. Jeg vil forsikre deg om den norske regjeringens fulle støtte i en krevende tid.

Med vennlig hilsen

Erna Solberg

Brev til statsministeren i Libanon:

Statsminister,

Det grusomme terrorangrepet som nylig fant stad i Bourj el-Barajneh har fylt meg med sjokk og smerte. På vegner av den norske regjering sender jeg mine dypfølte kondolanser til deg og det libanesiske folk. Våre tanker er hos ofrenes familier og pårørende.

Jeg takker deg for den svært gode mottakelsen jeg fikk under mitt nylige besøk til Libanon, og jeg forsikrer deg om norsk støtte til et uavhengig og fritt Libanon, og om vår solidaritet i kampen mot terrorisme.

Med vennlig hilsen

Erna Solberg