H.K.H. Kronprinsessen fremmer norsk litteratur i Leipzig

Kronprinsesse Mette-Marit besøker bokmessen i Leipzig 17. mars 2018. Besøket er ledd i forberedelsene til at Norge i 2019 er gjesteland på verdens største, internasjonale bokmesse i Frankfurt. Gjestelandsprosjektet er den største norske kultursatsingen i utlandet noen gang.

Kronprinsesse Mette-Marit har påtatt seg en særlig oppgave med å fremme norsk litteratur internasjonalt og vil som ambassadør for norsk litteratur være en viktig støttespiller for gjestelandsprosjektet. Prosjektet ledes av Norla, Senter for norsk litteratur i utlandet, og det får betydelig statlig støtte.

Under bokmessen i Leipzig skal kronprinsesse Mette-Marit ha en fjernsynsoverført samtale med forfatteren Maja Lunde om hennes siste bok «Blå». I 2017 var Maja Lunde den mest solgte forfatteren i Tyskland. Kronprinsessen skal også være til stede i et arrangement Norla har for tyske bokhandlere.

Kronprinsessens engasjement for litteratur er et viktig bidrag i arbeidet med å styrke norsk litteraturs posisjon i utlandet. Kronprinsessen har i mange år vist et stort personlig engasjement for litteratur og leselyst, ikke minst hos barn og unge.

Den årlige bokmessen i Leipzig er Tyslands nest største bokmesse etter den internasjonale bokmessen i Frankfurt. I Leipzig står det lesende publikum i sentrum, mens Frankfurt i stor grad er en messe for bokbransjen. En rekke norske forfattere er hvert år tilstede i Leipzig hvor de møter sine tyske lesere.

Akkreditering

Redaksjoner som ønsker å dekke kronprinsesse Mette-Marits besøk i Leipzig må søke om akkreditering til Utenriksdepartementet senest 9. mars 2018. Kontaktperson: Henrik Width – hewi@mfa.no – telefon 980 06 581

Pressekontakt:
Det kongelige hoff: Konstituert kommunikasjonssjef Ole Edvard Wold-Reitan – telefon 906 67 549
UDs kulturseksjon: seniorrådgiver Bjørn Erik Brustad – telefon 915 57 195

Til toppen