Maritimt næringsliv i Shanghai

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Nesten 40 norske bedrifter var representert på Marintec i Shanghai denne uken. Marintec er den største maritime messen i Asia med 65 000 besøkende, og feirer i år sitt 40-årsjubileum.

Åpningsinnlegg Marintec

Statssekretær Geir-Inge Sivertsen (H) i Nærings- og fiskeridepartementet var tilstede på Marintec for å promotere norsk næringsliv.

- Maritim næring er en av våre viktigste eksportnæringer, og bedriftene som deltar her er hjørnestensbedrifter med verden som marked. De skaper verdier og jobber i hele landet. Jeg er særlig imponert over de små- og mellomstore bedriftene som er representert på messen og som lykkes med å selge sine produkter til hele verden, sier statssekretær Geir-Inge Sivertsen.

Med Evotec
På Evotecs stand, f.v Kurt Erik Nesje i Evotec, Geir-Inge Sivertsen, NFD, Torkjell Ringstad, Evotec.

Sivertsen har også møtt lokale myndigheter i Shanghai for å diskutere blant annet grønn skipsfart, autonome skip og handel.

Hos sjøfartsadministrasjonen
Leder av sjøfartsadministrasjonen i Shanghai, XIAO Yaohua i møte med statssekretær Geir-Inge Sivertsen.

Foruten bedriftsbesøk til norske bedrifter besøkte statssekretær Sivertsen Hudong Zhonghua shipyard hvor skipet «Bow Oddysey» er under bygging for Bergens-rederiet Odfjell. Søsterskipet Bow Orion, som ble bygget ved samme verft, vant nylig prisen «Tanker of the year» på årets Tanker Shipping & Trade-konferanse for sitt utslippsreduserende design. Skipet blir bygget i Shanghai og Odfjell anslår at om lag 25 prosent av skipets totale verdi er levert av norsk maritimt næringsliv.

Om bord i LNG skip
Statssekretær Sivertsen om bord i LNG skip under bygging i Shanghai.