Mobilspill kan bli ny, stor eksportvare

Næringsminister Monica Mæland vil ha mer samarbeid mellom norske og finske spillutviklere. - Dette er ikke bare lek og moro, sier næringsministeren.

Næringsministeren og det finske presidentparet fikk prøve det norske mobilspillet Fun Run.
Næringsministeren og det finske presidentparet fikk prøve det norske mobilspillet Fun Run. Foto: NFD

Mæland besøker Finland denne uken, og onsdag åpnet hun «Game on», et næringslivsseminar for spillindustrien. Sammen med H.M. Dronningen fikk Mæland selv teste noen av spillene. 

- Finland er verdensledende på teknologi, og de bruker spill aktivt i både utdanning og utvikling. Spillindustrien i Norge er i vekst, og hvis man lurer på potensialet, er det bare å se til Finland, hvor spillindustrien er femti ganger så stor som i Norge, sier Mæland.

Mæland møtte også et utvalg andre representanter for norske og finske bedrifter i Helsingfors.

Vi har med oss over 50 bedrifter til Finland. Næringsdelegasjonen er også i snitt den yngste jeg har reist med i min tid som statsråd. Her er det flere nystartede bedrifter, og de har klare ambisjoner for vekst og utvikling, sier Mæland.

Næringsminister Monica Mæland er denne uken på statsbesøk i Finland sammen med DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja. På besøket deltar også utenriksminister Børge Brende, helseminister Bent Høie og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide, samt en norsk næringslivsdelegasjon med mer enn 100 personer fra over 50 selskaper.

Anette Ståløy fra det Bergens-baserte selskapet DirtyBit viste H.M. Dronningen hvordan hun kunne spille "Fun Run". H.M. Dronningen uttrykte at hun savnet litt hjelp fra barnebarna.
Anette Ståløy fra det Bergens-baserte selskapet DirtyBit viste H.M. Dronningen hvordan hun kunne spille "Fun Run". H.M. Dronningen uttrykte at hun savnet litt hjelp fra barnebarna. Foto: NFD

 

Til toppen