Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge gir humanitær støtte til Mosambik

– Den humanitære situasjonen etter syklonen Idais herjinger i deler av Mosambik, Malawi og Zimbabwe er prekær. Norge bidrar nå med seks millioner kroner i humanitær bistand til de som er rammet, og vi vil vurdere økt støtte etterhvert som behovene klarlegges. Støtten går gjennom Verdens matvareprogram, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Syklonen Idai har ført til betydelige ødeleggelser, særlig i Mosambik. Da syklonen traff Mosambik forrige uke var regionen allerede hardt rammet av flom. Store deler av havnebyen Beira, der syklonen gjorde landefall, er ødelagt. FN anslår at flere hundre tusen mennesker vil ha behov for humanitær hjelp i tiden som kommer.

– Det er sterkt å se de omfattende ødeleggelsene i de rammede områdene, og det meldes om stadig økende dødstall etter syklonen. I tillegg til støtten gjennom Verdens matvareprogram, bidrar vi ved å støtte utsendelse av norsk personell fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap til FNs hjelpearbeid i området, sier utenriksministeren.

Gjennom FNs nødhjelpsfond (CERF) har Norge hittil i år, i tiden før syklonen, bidratt med om lag 21 millioner kroner i humanitær bistand til Mosambik, Malawi og Zimbabwe.

 

Til toppen