Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Sandberg til FN-møte om fiskerikriminalitet

Fiskeriminister Per Sandberg deltar 25. september på FN-møte om fiskerikriminalitet i Wien. Målet med møtet er å øke bevisstheten om organisert kriminalitet i den globale fiskeindustrien. Deltakere fra 56 land kommer til Wien.

FN-møtet arrangeres av rekke organisasjoner som INTERPOL, Nordisk Ministerråd, fiskerikrimnettverket PescaDolus, og FNs kontor for narkotika og kriminalitet.

Under FN-møtet lanseres også rapporten Chasing Red Herring. Rapporten er en analyse av hvordan bekvemmelighetsflagg og hemmelighold gjør det lettere for organiserte kriminelle grupper å begå fiskerikriminalitet.

- Det er flere statsløse fartøy på verdenshavene nå enn tidligere. Private selskaper kjøper for eksempel egne skipsregistre fra sårbare land som kriminelle benytter for å skjule sin identitet. Det er svært viktig at det internasjonale samfunnet samarbeider for å få tatt disse bandittene, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Sandberg skal under oppholdet også ha politiske samtaler med Indonesias fiskeriminister Susi Pudjiastuti. – Jeg er svært godt fornøyd med samarbeidet mellom Norge og Indonesia i kampen mot fiskerikriminalitet, sier Sandberg.

 

Til toppen