Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Nytt åremål for Svein Bjørkås i KORO

Bjørkås har vært direktør i KORO fra 2013, nå er han tilsatt for en ny periode 2019-2025.

Portrettbilde av Svein Bjørkås.
Svein Bjørkås Foto: Marte Garmann/KORO

– Jeg er glad for at Svein Bjørkås takket ja til et nytt åremål i KORO. KORO spiller en viktig rolle for å sikre kunst i offentlige rom over hele landet, og dermed også oppdrag for kunstnere i hele Norge, sier kulturminister Trine Skei Grande.

KORO står overfor store og krevende oppgaver, som kunsten til det nye regjeringskvartalet, implementering av den nye lokalsamfunnsordningen LOK og en større satsning på formidlingen av nyprodusert og eldre kunst i den statlige samlingen over hele landet.

– Jeg ser fram til å gå løs på en ny periode sammen med mine dyktige kolleger i KORO. Det er stor interesse for kunst i offentlige rom både blant kunstnere, institusjoner, lokale og regionale myndigheter og et stort publikum. Vi har interessante oppgaver foran oss både når det gjelder produksjon, formidling, forvaltning og kunnskapsdeling, sier Svein Bjørkås.

Bjørkås har tidligere vært instituttleder for Institutt for musikkvitenskap i UiO 2009-2013, direktør for stiftelsen MIC 2004-2009, forskningsleder i Norsk kulturråd 2001-2004, daglig leder ved senter for kulturstudier UiB 1998-2001, høgskolelektor ved sosiologistudiet på Høgskolen i Vestfold 1992-1997 og daglig leder i Norske kunsthåndverkere 1986-1988. Han er utdannet fotograf og sosiolog, og har vært leder av ulike utdannings- og kunstinstitusjoner.

Til toppen