Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsrådene Bent Høie og Monica Mæland inviterer til frokostseminar om senior entreprenørskap 11. januar

Du er aldri for gammel til å starte business! Regjeringen inviterer til frokostseminar om seniorer, omstilling og entreprenørskap. Johan H. Andresen og Anita Krohn-Traaset utfordres på hva som trengs for å få seniorene ut i entreprenørskap og bidra til nyskaping og arbeidsplasser.

Norge trenger omstilling. Vi er for avhengige av én svært lønnsom næring. Vi må ha flere bein å stå. Høyt kompetente seniorer er en oversett og altfor lite benyttet ressurs. Denne ressursen må vi klare å bruke til gründervirksomhet, innovasjon og entreprenørskap.

Seniorer har erfaring, kunnskap, ideer og et ønske om å bidra, men mye av politikk og virkemidler er rettet inn mot ungt entreprenørskap og unge oppstartsbedrifter. Hvordan kan næringsliv og offentlige myndigheter bidra til å realisere potensialet i senior-entreprenører? Hvilke muligheter og virkemidler har vi? Hvordan kan disse utnyttes best mulig?

Sted: DogA, Hausmannsgate 16 (ved Akerselva)

Klokkeslett:  8.30-10.30

Møteleder: Erik Aasheim

Program:

Åpning ved DJ-Grandma fra Nesodden

1. Statsrådene Bent Høie og Monica Mæland innleder om hvilke muligheter vi har – om regjeringens politikk for omstilling, entreprenørskap og bedre inkludering av seniorer

2. Er virkemidlene vi har for entreprenørskap treffsikre nok for å realisere ressursene i våre seniorer?

Refleksjoner fra

- Johan H. Andresen, Ferd. Ferd markerer seg på ungt entreprenørskap –  men hva med de eldre, de som faktisk har erfaring, kan vi matche disse og få nye synergier?

- Anita Krohn Traaseth, direktør Innovasjon Norge.  Alle kan bidra. Gamle som unge.  Hvordan Innovasjon Norge stimulerer seniorer til å omstille kunnskap og erfaring til gründervirksomhet og entreprenørskap?

3. Hva skal til for å lykkes – Erik Haugane, senior og "seriegründer". Han er fra Mo i Rana og basert i Trondheim. I tillegg til oljeselskapet OKEA, har han i den senere tid vært med på å gründe "Blueye Robotics AS" samt "Trafikkselskapet AS". Haugane ble prisbelønt under "Manifestasjonen" i Trondheim i år.

4. Debatt: Hvordan skal vi bli bedre på å få seniorene med som entreprenører?

Seminaret er en del av oppfølgingen av «Flere år – flere muligheter» - regjeringens strategi for et aldersvennlig samfunn.

Påmelding: send e-post til [email protected] innen 06.01.17.

E-post inneholde navn, tittel og e-post adresse til deltager samt informasjon om eventuelle matallergier eller mathensyn vi skal ta.

Velkommen!

Til toppen