Presseinvitasjon: E18 Vestkorridoren - markering av anleggsstart 3. november

Tirsdag gir samferdselsminister Hareide og finansminister Sanner startsignal for anleggsarbeidet på E18 Lysaker–Ramstadsletta. – Innbyggerne i Asker og Bærum har ventet lenge på ny E18 vest for Oslo. Nå setter vi endelig gravemaskinene i arbeid. Vi legger trafikken under jorda, får nødvendig byutvikling, bedre kollektivtrafikk og får flere til å velge sykkelen, sier samferdselsministeren.

Milepælen markeres ved Ramstadsletta 2 (se kartutsnitt) tirsdag 3. november kl. 11.00. Arrangementet er åpent for påmeldt presse.

Markeringen kan følges live på YouTube fra kl. 11: https://www.youtube.com/watch?v=iAKs33maPRE&feature=youtu.be

Samferdselsminister Knut Arild Hareide deltar sammen med finansminister Jan Tore Sanner, fylkesordfører i Viken Roger Ryberg, ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog, ordfører Asker kommune, Lene Conradi, vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og Steinar Myhre fra Skanska/Marthinsen & Duvholt.

Bedre miljø, bedre trafikkflyt og bedre kollektivtransport

– Veien frem mot ny E18 har vært lang og bratt. Jeg respekterer og forstår at mange har hatt et stort engasjement. Men på tross av at flere hardnakket har insistert på det motsatte, er dette et prosjekt med viktige grønne kvaliteter. Ny E18 betyr bedre miljø, bedre trafikkflyt og bedre kollektivtransport for svært mange, og gir næringslivet en fremtidsrettet transportåre vest for Oslo som hele landet vil nyte godt av. Støy og luftforurensning og busser som står og stamper inn mot Oslo har aldri vært god miljøpolitikk, sier samferdselsminister Hareide.

– I 2021 har vi satt av 415 millioner kroner til ny E18. Jeg har jobbet for ny E18 i 20 år, og ser frem til å være med på denne markeringen, sier finansminister Sanner.

Prosjektfakta

Lysaker–Ramstadsletta er første byggetrinn av E18 Vestkorridoren. Prosjektet omfatter rundt 4,4 kilometer hovedvei med kollektivfelt. Det bygges også ny sykkelvei. I tillegg blir det ny fylkesvei mellom Gjønnes og E18 og ny forbindelse fra Strand til Fornebu.

Påmelding er nødvendig

Av hensyn til smittevernregler må vi begrense deltakelsen.

Vi ber derfor om tilbakemelding fra pressen om hvem (medium, navn og telefonnummer) som deltar. Frist: Innen fredag 30. oktober kl. 12.00 på epost til dagrunn.husum@vegvesen.no.

Oppmøtet og markeringen finner sted ved Ramstadsletta 2 (se kartutsnitt for parkering).

Kontaktpersoner

  • Kontaktperson i Statens vegvesen: Prosjektleder Tom Hedalen, 909 59 433 / epost: tom.hedalen@vegvesen.no.
  • Pressekontakt for samferdselsminister Hareide: Kommunikasjonsrådgiver i Samferdselsdepartementet Tor Livius Midtbø, 906 06 919.
  • Pressekontakt for finansminister Sanner: Politisk rådgiver Serine Jonassen, 997 19 639 / epost: serine.jonassen@fin.dep.no.