Regjeringens konfirmasjonsgave til prinsesse Ingrid Alexandra

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra blir konfirmert 31. august. Regjeringens gave er å døpe om Hengsåsen naturreservat på Bygdøy i Oslo til Prinsesseåsen naturreservat. I tillegg får prinsessen et kunstverk som er malt av den norske kunstneren Tyra Tingleff.

– Jeg vil gratulere prinsesse Ingrid Alexandra med konfirmasjonen. Det å bli konfirmert er en merkedag i unge menneskers liv, og jeg ønsker prinsessen en flott dag og lykke til med fremtiden, sier statsminister Erna Solberg.

Prinsesseåsen
Regjeringen ønsker å gi konfirmanten som gave at et naturreservat gis et navn som er knyttet til prinsessen. Valget falt på Hengsåsen naturreservat, som ligger i nær tilknytning til Dronningberget og Kongeskogen på Bygdøy i Oslo. Prinsesseåsen naturreservat inngår også i Bygdøy Kongsgård. Navnendringen ble behandlet i statsråd 30. august.

Hengsåsen på Bygdøy i Oslo.
Hengsåsen på Bygdøy i Oslo. Foto: Jon A. Markussen

Kunstverk
Prinsessen får også i gave oljemaleriet «My moment with Lilac», malt av den norske kunstneren Tyra Tingleff. Tingleff bor og arbeider i Berlin, er utdannet på kunstakademiene i Bergen, København og London, og har stilt ut på gallerier i blant annet Berlin, London, New York, Venezia og Basel.

Oljemaleriet My moment with Lilac
"My moment with Lilac", oljemaleri av Tyra Tingleff.