Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Reglene for radiobingo blir forenklet

Kulturdepartementet fjerner kravet om at bingobonger kjøpt på nett må skrives ut før de kan benyttes i spillet. Samtidig innføres flere av de samme ansvarlighetstiltakene for radiobingo som i dag gjelder for andre typer bingospill som arrangeres av entreprenør.

– Formålet med disse endringene er å gjøre reglene mer brukervennlige, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Hittil har det vært et krav om at bingobonger kjøpt på nett må skrives ut før de kan benyttes til spill på radio- og TV-bingo. Kravet har blitt kritisert for å være unødvendig tungvint og for å innebære en forskjellsbehandling av radiobingoaktørene sammenlignet med bingoentreprenørene.  

– Jeg ser ingen gode grunner til at det skal være ulike krav for radiobingo og andre former for bingo på dette området. Regelverket bør utvikles i tråd med digitaliseringen, hvor mer og mer skjer direkte på skjerm fremfor på papir, sier kultur- og likestillingsministeren

Endringene innebærer også at det innføres ansvarlighetstiltak som hittil bare har vært gjeldende for entreprenørbingo, men som nå også vil gjelde for bingo i lokalradio og lokalfjernsyn. Disse tiltakene er:

  • Krav om at spillere til enhver tid skal kunne stenge seg ute fra spillet
  • Krav om at trekningsresultatet i hovedspillet skal leses opp to ganger
  • Krav om at spilleren kun kan ha én spillkonto hos den enkelte aktør
  • Krav til sikker identifisering av spillere

Se endringsforskriften hos Lovdata

Til toppen