"Roam like at home": Nye regler for rimeligere mobilbruk på reiser i Europa er trådt i kraft

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Nå legger vi til rette for at brukerne i mindre grad må passe på for å unngå høye mobilutgifter på reiser i Europa. Det vil gjøre hverdagen enklere for nordmenn som drar på fritids- og forretningsreiser, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Samferdselsdepartementet har fastsatt endring i ekomforskriften § 2-7 om internasjonal gjesting som skal gjelde fra 1. juni 2016. Dette innebærer at endringene i regelverket for internasjonal gjesting som fremkommer av europaparlaments- og rådsforordning (EU) nr. 2015/2120 blir gjeldende fra i samme dato.

De nye reglene innebærer at norske brukere fra sommeren 2017 ikke skal betale mer enn nasjonale priser for samtaler, sms og data når de er på reise i EU. I en overgangsperiode fra 1. juni 2016 og frem til sommeren neste år vil tilbyderne ha anledning til å legge på et begrenset pristillegg til de nasjonale prisene for å ringe, sende SMS og bruke data på reise innenfor EU.

- De senere årene har det blitt rimeligere for nordmenn å ringe og surfe når de er på reise i Europa. Dette er veldig positivt. Regjeringen arbeider for å få til en tilsvarende utvikling for de som reiser mellom USA og Norge, sier samferdselsministeren. 

For flere opplysninger - se: