Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Starter utredning av landmakten

For to uker siden ble den nye langtidsplanen for Forsvaret vedtatt i Stortinget. Sikkerhetssituasjonen har blitt mer uforutsigbar og krevende, og det er bred enighet om at Forsvaret må tilpasses en ny tid. En relevant og moderne landmakt er og blir en helt sentral komponent i vår forsvarsevne. For å sikre at landmakten kan møte et nytt og mer krevende trusselbilde, vil regjeringen gjennomføre en utredning som skal se på både Hæren og Heimevernet.

 

- Vi skal bruke over 165 milliarder kroner ekstra på Forsvaret de neste 20 årene, og det er satt av investeringer på flere titalls milliarder i landmakten. Landmaktutredningen skal bidra til at vi investerer disse pengene riktig, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide har gitt forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen i oppdrag og lage en landmakt utredning. Gruppen ledes av Brigader Aril Brandvik (t.v.).
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide har gitt forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen i oppdrag og lage en landmakt-utredning. Gruppen ledes av Brigader Aril Brandvik (t.v.). Foto: Torbjørn Kjosvold, Forsvaret

Forsvarssjefen mottok torsdag 24. november oppdraget og mandatet for utredningen.

- Jeg har bedt forsvarssjefen utrede og anbefale hvordan fremtidens landmakt skal se ut. Utredningen har stor betydning for videreutviklingen av Hæren og Heimevernet, og både forsvarssjefen og jeg er opptatt av at den gjennomføres på en grundig, åpen og inkluderende måte. Resultatet av utredningen vil bli presentert i budsjettet for 2018, som legges fram høsten 2017, avslutter forsvarsministeren.

Les mandatet her.

Til toppen