Statsminister Solbergs deltagelse på konferansen Arctic Territory of Dialogue’ 9.-10. april i St. Petersburg

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsminister Erna Solberg deltar 9. april på Russlands internasjonale arktiske forum ‘Arctic Territory of Dialogue’ som arrangeres i St. Petersburg. Som del av programmet vil statsministeren blant annet delta i et høynivåpanel sammen med president Putin og andre statsledere, blant annet fra andre nordiske land. Under forumet vil det i tillegg finne sted et bilateralt møte mellom statsminister Solberg og president Putin.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide vil delta på forumet med eget faglig og bilateralt program.

Arktis preges i dag av stabilitet og fredelig samarbeid innenfor blant annet Arktisk råd. Norge og Russland har felles interesser i Arktis og et vellykket samarbeid på områder som fiskeri, atom, miljø, søk-og-redning, og forskning.

Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Eriksen Søreide
Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

– Russiske myndigheter har invitert utenriksminister Ine Eriksen Søreide og meg til Arctic Forum i St. Petersburg. Vi skal begge delta. Dette er i kjerneområdet av hva vi synes er viktige dialogområder med Russland, nemlig nordområdene og Arktis. Russland er en viktig aktør og samarbeidspartner for oss i disse områdene. Det er i Norges interesse at vi deltar her, sier statsminister Erna Solberg.

Statsminister Erna Solberg og Russlands president Vladimir Putin sitter i hver sin stol på et bilateralt møte i St. Petersburg.
Statsminister Erna Solberg og president Vladimir Putin. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

– Jeg ser også frem til et bilateralt møte med Russlands president Vladimir Putin, sier statsministeren.

Nordiske ledere sammen med Vladimir Putin på Arktisk forum i St. Petersburg
Nordiske ledere sammen med Russlands president Vladimir Putin på Arktisk forum i St. Petersburg. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Forumet, som tidligere har vært avholdt i Arkhangelsk, arrangeres for femte gang.  En rekke andre representanter for russiske myndigheter deltar i tillegg til president Putin. Årets forum har hovedtittelen ‘Arktis: Et hav av muligheter’. Det faglige programmet er strukturert i tre tematiske hovedbolker: ‘Kystterritorier, ‘Det åpne hav’ og ‘Bærekraftig utvikling’. Arrangøren Roskongress venter 3000 deltagere til årets ‘Arctic Territory of Dialogue’.

For mer informasjon om forumet, se nettsiden: https://forumarctica.ru/en/

Statsministeren har skrevet i en russisk gjestebok.
En hilsen fra statsminister Erna Solberg. Foto: Berit Roald/NTB scanpix