Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsministeren til Brussel og London for politiske samtaler

Statsminister Erna Solberg reiser til Brussel den 5. juni og London den 6. juni. I Brussel skal hun ha møter med EUs toppledere, mens i London blir det bilateralt møte med statsminister Theresa May i Downing Street 10.

Sentrale tema for møtene og arrangementene i Brussel og London er samarbeidet med EU, Norges nye EU-strategi, handels- og sikkerhetspolitikk, samt arbeidet for å ivareta norske interesser når Storbritannia går ut av EU. I tillegg vil statsministeren ta opp internasjonale spørsmål som internasjonalt samarbeid om bærekraftig utvikling av havets ressurser og bekjempelse av forsøpling, klima, bærekraftmålene og demokratiutvikling i Europa. 

Brussel tirsdag 5. juni
I Brussel kl. 1100 deltar statsministeren på åpningen av European Development Days, hvor hovedtema er likestilling. På European Development Days deltar også flere av lederne i EU, stats- og regjeringssjefer fra en rekke land og ledere for organisasjoner som jobber med utvikling, se hele programmet her.

Kl. 1430 møter statsministeren EUs rådspresident Donald Tusk. Etter møtet er det kort pressetilgjengelighet.

Kl. 1600 intervjues Erna Solberg av Politico og dette intervjuet sendes live på Politico sine sider. 

Kl. 1700 er det bilateralt møte mellom statsministeren og kommisjonspresident Jean-Claude Juncker.

London onsdag 6. juni
Statsministeren holder tale om sikkerhetspolitikk ved Royal United Services Institute. Dette arrangementet finner sted kl. 1400. 

Kl. 1530 møter Solberg statsminister Theresea May til et bilateralt møte. Møtet finner sted i Downing Street 10.

Priv. til red.:
Pressekontakt for reisen er kommunikasjonssjef Trude Måseide, tlf. 95726510. Presse som ønsker å dekke besøkene i Brussel og London, kan ta kontakt på tm@smk.dep.no for akkreditering og presseprogram. 

Til toppen