Statsministeren til Singapore og Sør-Korea

Dette innhaldet er meir enn 5 år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

12. til 16. april besøker statsminister Erna Solberg Singapore og Sør-Korea, der møter med både norsk og asiatisk næringsliv er blant programpunktene. Omstilling og innovasjon er sentrale temaer på reisen.

I Singapore åpner statsministeren næringslivskonferansen Norway Asia Business Summit 2016. Konferansen samler norske bedrifter med tilhold i hele Asia. I tillegg møter Solberg Singapores statsminister Lee Hsien Loong til politiske samtaler.

– Som en av verdens mest utviklede økonomier er Singapore både et attraktivt marked og en sentral handelspartner for Norge, sier Solberg.

Fra Singapore går reisen videre til Sør-Korea, Norges nest viktigste handelspartner i Asia og tredje viktigste eksportmarked utenfor EU. Samhandelen er dominert av skipsbygging og offshoreleveranser, og de senere årene har eksporten av sjømat til Sør-Korea økt kraftig.

– Som en av de fremste innen innovasjon, forskning og grønn teknologi er Sør-Korea en stadig mer interessant samarbeidspartner, sier Solberg.

I Seoul møter Solberg president Park Geun-hye. I tillegg besøker hun den demilitariserte sonen på grensen mellom Sør-Korea og Nord-Korea. Statsministeren besøker også Ulsan og det store Hyundai-verftet, som blant annet jobber med leveranser til Norge.

– Jeg ser frem til å møte representanter for norsk og asiatisk næringsliv i Asia. Innspill også fra disse aktørene er viktige i regjeringens arbeid med å fremme bærekraftig økonomisk utvikling, omstilling, økt handel og samarbeid med andre kunnskapsøkonomier, sier Solberg.

Statsministeren vil også benytte besøket til å fremme FNs bærekraftsmål, og diskutere hvordan Norge kan jobbe sammen med både Singapore og Sør-Korea for å nå disse målene. Erna Solberg er en av to ledere i FNs pådrivergruppe for bærekraftsmålene.