Statsministeren til World Economic Forum i Davos

Dette innholdet er mer enn 4 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Norge er med sin åpne økonomi avhengig av den globale økonomiske utviklingen. Vi må være aktivt med i den internasjonale dialogen om de store globale politiske og økonomiske spørsmålene, sier statsminister Erna Solberg.

Statsministeren deltar på det årlige møtet til World Economic Forum (WEF) i Davos-Klosters fra 18. og 19. januar. Hovedtema for WEF 2017 er ansvarlig ledelse i en tid med store globale utfordringer.

Statsminister Erna Solberg deltar i flere sesjoner, blant annet om bekjempelse av smittsomme sykdommer, klima og energi, reduksjon av barne- og mødredødelighet og om hva som må til for å nå FNs bærekraftsmål innen 2030. Hun skal også møte Columbias president Santos, blant flere, om nye investeringsmuligheter i et fredelig Columbia. Utfordringer knyttet til en stadig mer multipolar verden og et Europa i endring vil også være på agendaen.  

- En multipolar verden kan ikke bli en unnskyldning for ubesluttsomhet og passivitet. Internasjonale ledere må svare kollektivt med troverdige tiltak for å forbedre tilstanden i verden. Et svargivende og ansvarlig lederskap betyr at internasjonale ledere må erkjenne at frustrasjon og misnøye øker i de deler av samfunnet som ikke opplever økonomisk utvikling og sosial fremgang. Det er ledernes ansvar å bidra med svar på dette, sier Solberg.

Statsminister Solberg vil også ha en rekke bilaterale møter, blant annet med FNs generalsekretær Guterres, Pakistans statsminister Sharif, Londons ordfører Sadiq Khan og Bill Gates.