Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statssekretæren på rovviltmøte i Oppland 20. august

Statssekretær Lars Andreas Lunde er i dag torsdag 20. august på besøk i Sør-Fron for å snakke om de utfordringer beitebrukere i Oppland har med rovvilt. Dette blir et åpent møte, med representasjon fra sentrale næringsorganisasjoner i Oppland og ordfører i Sør-Fron.

Oppland er et viktig fylke for husdyrnæringen, men enkeltbrukere opplever hvert år store tap forårsaket av rovvilt. Oppland sau og geit, Oppland bonde- og småbrukarlag og Oppland bondelag har sammen med ordfører i Sør-Fron, Ole Tvete Muriteigen, invitert Klima- og miljødepartementet til Oppland for å snakke om rovviltsituasjonen.

- Vi er opptatt av å ha god dialog med alle som blir berørt av rovviltpolitikken. Dette mener jeg er svært viktig for å finne løsninger som kan redusere tapene av beitedyr mest mulig, sier statssekretær Lars Andreas Lunde.

Antall husdyr som ble erstattet som tatt av rovvilt var i 2014 vesentlig lavere enn i 2013, både på landsbasis og i Oppland. Så langt i år er det påviste tapet flere steder i landet fremdeles langt lavere enn i 2013. Likevel er rovvilt fremdeles en utfordring for flere beitebrukere i Oppland.

Til toppen