Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

To nye dommere i Høyesterett

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Advokat Erik Thyness og lagdommer Kine Elisabeth Steinsvik er i statsråd i dag utnevnt som nye dommere i Høyesterett.

– De to som utnevnes, advokat Erik Thyness og lagdommer Kine Elisabeth Steinsvik, er begge glitrende jurister, som jeg er sikker på at vil kunne ta del i Høyesteretts viktige arbeid på en god måte, sier justis- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (FrP).

Erik Thyness (født 1961) er for tiden advokat og partner i Advokatfirmaet Wiersholm AS. Han har bred erfaring fra næringslivet, som industrijurist og forretningsadvokat. 

Kine Elisabeth Steinsvik (født 1976) er for tiden lagdommer i Borgarting lagmannsrett. Hun har lang erfaring som advokat hos Regjeringsadvokaten.  

– Jeg er meget tilfreds med at det var så mange gode søkere til de to embetene. Høyesterett er en enestående faglig institusjon, og det er viktig at domstolen også fremstår som en attraktiv arbeidsplass for flinke jurister, sier justis- og innvandringsministeren.

Det ene embetet som nå skal besettes er embetet som ble ledig etter at Karl Arne Utgård gikk av for aldersgrensen ved årsskiftet. Det andre embetet som skal besettes har sin begrunnelse i at Arnfinn Bårdsen fra årsskiftet er ny norsk dommer ved Den europeiske menneskerettsdomstolen. 

Høyesterett er landets øverste domstol. Domstolens hovedoppgave er gjennom sine avgjørelser å bidra til rettsavklaring og rettsutvikling. Høyesterett har 20 dommere, og blir ledet av justitiarius.