Utenriksminister Ine Eriksen Søreide om terrorangrepet i Nice

I dag har både statsministeren og jeg formidlet Norges kondolanser til det franske folk etter de grusomme angrepene i dag tidlig.

Jeg understreket Norges fulle solidaritet med Frankrike og føler med det franske folk, som opplever slike angrep like etter terrordrapet på Samuel Paty.

Vi må verne om våre felles verdier og menneskerettighetene, og vi må aldri la oss true av terrorister. Vi har klart fordømt angrepet og handlingene i dag.

Regjeringen er tydelig i sin solidaritet med Frankrike. Vi har vært klare i vårt forsvar av de universelle menneskerettighetene, inkludert ytringsfriheten og tros- og livssynsfriheten. Vi har et felles ansvar for å verne disse.

Vi er bekymret for det angrepet ytringsfriheten er under mange steder i verden. Vi er klare på at vi sammen må bekjempe angrepene på den. Politiske og religiøse ledere har her et felles ansvar.

Det er også grunnen til at regjeringen har startet arbeidet med å fornye strategien for Norges internasjonale innsats for ytringsfriheten.

Vi arbeider med å fremme og verne om ytringsfriheten over hele verden. Vi støtter mange modige menneskerettighetsforsvarere. De siste årene har regjeringen bevilget over 70 millioner kroner årlig til arbeidet for ytringsfrihet.