Historisk arkiv

Statssekretær Barth Eide besøkte Sverige og JAS Gripen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Espen Barth Eide besøkte Sverige 28.-29. august for møter om det svenske kampflyet JAS Gripen og fikk også muligheten til å oppleve flyet i luften.

Statssekretær Barth Eide besøkte Sverige og JAS Gripen

(31.08.06) Statssekretær Espen Barth Eide besøkte Sverige 28.-29. august for møter om det svenske kampflyet JAS Gripen og fikk også muligheten til å oppleve flyet i luften. Statssekretæren hadde også møter med sin svenske kollega, statssekretær Jonas Hjelm, under besøket.

Statssekretær Barth Eide
Statssekretær Barth Eide og kopiloten

- Bakgrunnen for besøket er at det har vært en interessant utvikling både politisk og industrielt, spesielt når det gjelder mulighetene for norsk industri i forhold til SAAB som leverandør av JAS Gripen, og dette er noe vi ønsket å vite mer om. JAS Gripen er absolutt en relevant kandidat når det gjelder valgene vi står overfor i kampflyprosjektet, sier Espen Barth Eide.

Statssekretæren besøkte JAS Gripens produksjonsanlegg i Linköping og fikk også anledning til å oppleve flyet i lufta.

JAS Gripen


Samtalene mellom statssekretær Barth Eide og statssekretær Hjelm dreide seg foruten kampfly om den planlagte utvidede UNIFIL-styrken i Libanon. Statssekretærene drøftet også utviklingen i Darfur, utvekslet erfaringer fra Afghanistan og diskuterte mulige andre norsk-svenske fellesprosjekter innen forsvarssektoren. - Mulighetene for enda tettere samarbeid innen trening, vedlikehold, videreutvikling og operasjoner vil selvsagt øke ved et eventuelt kjøp av svenske fly, sier Barth Eide.