Historisk arkiv

Først ut med ekstern kvalitetssikring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Den konseptuelle løsningen for kampflyprosjektet (KL) er det første prosjektet i Forsvaret som har gjennomgått ekstern kvalitetssikring i henhold til Finansdepartementets nye retningslinjer for planlegging av store offentlige anskaffelser.

Først ut med ekstern kvalitetssikring

(21.12.06) Den konseptuelle løsningen for kampflyprosjektet (KL) er det første prosjektet i Forsvaret som har gjennomgått ekstern kvalitetssikring i henhold til Finansdepartementets nye retningslinjer for planlegging av store offentlige anskaffelser. Firmaene ECON og HolteProsjekt har gjennomført kvalitetssikringen og skriver i sin rapport at de anbefaler KL’en.

– Vi mener det kvalitetssikrede dokumentet på en god måte understøtter konklusjonen og anbefalingen som gis. I tillegg mener vi at det er avgjørende at KL med de føringer som der gis for det videre arbeid, i sin helhet legges til grunn for neste fase i prosjektet. Vi tilrår at Konseptuell løsning anbefales, skriver ECON og HolteProsjekt i rapporten.

ECON og HolteProsjekt har drevet kvalitetssikring av KL-arbeidet siden sommeren 2005, og har bidratt til at dokumentet holder god kvalitet.

Under den gamle ordningen var det bare definisjonsfasen av store offentlige anskaffelser som måtte kvalitetssikres eksternt. Dagens nye regime innebærer at kampflyanskaffelsen vil få en ”dobbel kvalitetssikring”, i og med at både konsept- og definisjonsfasen blir fulgt tett av eksterne kvalitetssikrere.

Les rapporten her