Historisk arkiv

Brønnøysundregistrenes nye bygg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsministeren legger til rette for at Brønnøysundregistrene skal få et nytt og moderne bygg. Statsbygg foreslår at registrenes nye bygg skal ligge i sentrum.

Når leieavtalen til Brønnøysundregistrene utløper i 2020 skal Brønnøysundregistrenes nye bygg etter planen være ferdig. De ansatte ved Brønnøysundregistrene har over mange år hatt en krevende arbeidssituasjon. Nå gjennomfører Statsbygg et arbeid for at Brønnøysundregistrene skal få et nytt bygg som skal gi de ansatte et attraktivt arbeidsmiljø og som skal stimulere til kreativitet, kompetansedeling og samhandling.

Dagens hovedbygg har blant annet for få kontorplasser og møterom. Mange byggetrinn over tid har resultert i lite effektive løsninger og bygget har et høyt energiforbruk. Kapasiteten på teknisk infrastruktur er sterkt begrenset. Derfor har regjeringen besluttet at etaten skal få et nytt bygg som skal lokaliseres i eller utenfor sentrum av Brønnøysund. Statsbygg har fått i oppdrag fra Nærings- og handelsdepartementet om å gjennomføre et forprosjekt. Et viktig element i forprosjektet er å gi en tilrådning til Nærings- og handelsdepartementet om hvilken tomt Statsbygg mener er best egnet til formålet. Statsbygg leverte sin tilrådning fredag 28. juni 2013.

Ifølge Statsbygg er det tre reelle tomtealternativer. Statsbyggs tilrådning er lokalisering i sentrum av Brønnøysund. De to andre alternativene er Salhus og Salhussundet.  Nærings- og handelsministeren skal foreta den endelige beslutningen om valg av tomt.

Rapporten til Statsbygg er vurdert i henhold til bestemmelsene i offentlighetsloven. Forhold som gjelder opplysninger om sikkerhetsvurderinger, statens forhandlingsposisjon og forretningsforhold er tatt ut av rapporten.

Du kan lese mer om tilrådningen til Statsbygg her: