Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

10 millioner til å gjøre lærerutdanningene mer internasjonale

Regjeringen vil at grunnskolelærerutdanningene skal samarbeide mer internasjonalt. Derfor får Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) 10 millioner kroner for å etablere et internasjonalt program som skal legge til rette for dette.

- Det er ikke så mange studenter på lærerutdanningen for grunnskolen som tar utveksling i utlandet. Vi mener det er viktig å få internasjonale impulser, og ønsker derfor å stimulere til økt internasjonalt samarbeid, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

I budsjettet for 2017 har Regjeringen satt av betydelige midler for oppfølging av strategien "Lærerløftet – på lag for kunnskapsskolen". Av disse midlene har Kunnskapsministeren besluttet at 10 millioner kroner skal benyttes til å opprette et internasjonalt partnerskapsprogram for grunnskolelærerutdanningene i regi av SIU.

- Det er et mål for regjeringen at både fagmiljøer og lærerstudenter ønsker å inngå internasjonale samarbeid, sier kunnskapsministeren.

Partnerskapsprogrammet etableres i forbindelse med innføringen av de nye femårige grunnskolelærerutdanningene på masternivå som starter høsten 2017. Andre lærerutdanninger kan imidlertid inkluderes dersom det samlet sett bidrar til å heve kvaliteten i grunnskolelærerutdanningene.

Programmet skal ha som målsetning å sikre:

  • langsiktige og strategiske partnerskap med internasjonalt anerkjente lærerutdanningsinstitusjoner
  • faglig utvikling av lærerutdanningene
  • utviklings- og forskningssamarbeid mellom norsk og utenlandsk fagmiljø
  • utvikling og gjennomføring av felles studietilbud med internasjonale partnere
  • klare og forutsigbare rammer for gjensidig utveksling av studenter og vitenskapelige tilsatte

 

Til toppen