Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

13 studentgründere får 1 million hver

13 prosjekter ledet av masterstudenter får inntil én million kroner hver fra Forskningsrådet. Ordningen STUD-ENT bidrar til at flere gode forretningsideer fra studentgründere blir til nye produkter og tjenester.

– Vi vet at det er utrolig mange smarte og kreative studenter der ute, og vi ønsker at flere av dem skal realisere ideene sine. Det håper vi STUD-ENT-ordningen vil bidra til. Gründerne er viktige når vi skal bygge et bærekraftig velferdssamfunn, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

IKT på topp

Forskningsrådet mottok 52 søknader fra prosjekter ved 13 universiteter og høyskoler. De 13 prosjektene som mottar støtte kommer fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Universitetet i Tromsø (UiT), Høgskolen på Vestlandet (HVL) og Universitetet i Agder (UiA).

Søknadene dekker et bredt spekter av fagområder og blant prosjektene som får støtte er spillteknologi for sosial spilling, en kjelke for økt aktivitet og selvstendighet blant funksjonsnedsatte, ny genredigeringsteknologi for landbruket, og et system for overvåking av sykehuspasienter. Nær halvparten av prosjektene dreier seg om IKT.

Masterstudenter

STUD-ENT-ordningen kan gi studenter med nylig avlagt mastergrad inntil en million kroner. Beløpet skal brukes til å videreutvikle forretningsideen. Utdanningsinstitusjonene stiller med mentor og bistår prosjektene med testfasiliteter, forskningsstøtte, arbeidsplass og hjelp til ulike aktiviteter i prosjektperioden.

Du kan lese mer om tildelingen på Forskningsrådets nettsider.

Til toppen