2,5 millioner til idrettsarrangementer for personer med funksjonsnedsettelse

Seks ulike arrangementer får tildelt 2,5 millioner kroner fra Kulturdepartementet gjennom tilskuddsordningen til arrangementer for personer med funksjonsnedsettelse.

Ordningen skal bidra til at personer med funksjonsnedsettelse kan delta på arrangementer for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv.

- Regjeringen jobber for at mennesker med funksjonsnedsettelse skal ha en meningsfull hverdag og bli inkludert i fellesskapet på alle måter. Derfor er jeg veldig glad for disse tildelingene, som gir personer med funksjonsnedsettelse muligheter til å delta i idrett og friluftsliv på linje med funksjonsfriske. Jeg vet at disse arrangementene betyr mye for veldig mange. Jeg er også glad for at alle arrangementer som har fått tilskudd har en form for deltakelse fra barn og unge, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

Disse arrangementene får tilskudd:

  • Foreningen Ridderrennet får 1 million kroner til Ridderuka 2021, en av verdens største årlige vintersportsuker for syns- og bevegelseshemmede.
  • Heddal IL får 520 000 kroner til ParaVeka 2021, som består av treningssamlinger, konkurranser, kurs og foredrag.
  • Norges idrettsforbund får 350 000 kroner til Superlekene, et vinterarrangement for personer i alle aldre med funksjonsnedsettelse.
  • Spenningskurset får 200 000 kroner til Spenningskurset, friluftsliv på vinterstid for barn, unge og voksne med ulike funksjonsnedsettelser og hjelpebehov.
  • Norges Svømmeforbund får 220 000 kroner til Landsstevne i svømming i Bergen i 2021 for personer med funksjonsnedsettelse.
  • Norges golfforbund får 210 000 kroner til Para Norgescup/EDGA Access Event 2021, en paragolfturnering som inngår i kalenderen til EDGA (European Disabled Golf Association).

Alle arrangementer er enten regionale eller nasjonale og avholdes på Vestlandet, Østlandet og i Midt-Norge.