50 000 flere kan få bostøtte

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Regjeringen har blitt enige med SV om at bostøtten skal utvides slik at rundt 50 000 flere kan få bostøtte på grunn av de høye strømprisene. Utvidelsen er midlertidig, og gjelder for utbetalingene i januar, februar og mars neste år. - Mange flere kan få bostøtte i denne perioden, men det forutsetter at de søker nå, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram.

- For å få utbetaling i januar, er det svært viktig at de som ikke allerede mottar bostøtte søker Husbanken om dette innen 31. desember. De som allerede mottar bostøtte, trenger ikke søke på nytt for å få en ekstrautbetaling disse månedene, sier Gram.

Utvidelsen betyr at man kan ha noe høyere inntekt og formue enn det som normalt gjelder for bostøtte. De nye mottakerne vil i gjennomsnitt få utbetalt rundt 1 100 kroner i måneden.

Både nye og eksisterende mottakere vil i tillegg kunne få en ekstrautbetaling på minst 1500 kroner i måneden på grunn av de høye strømprisene. Mellom 130 000-140 000 husstander kan få økt bostøtte i disse månedene, noe som totalt utgjør rundt 850 millioner kroner i ekstraordinære utbetalinger.

- Regjeringen har kommet med en kraftfull pakke med mange tiltak for å hjelpe vanlige folk med høye strømpriser. Jeg er glad for at vi i avtalen mellom regjeringspartiene og SV også kan hjelpe flere som har behov for bostøtte, sier Gram.

 

Lurer du på om du har rett til bostøtte? Det kan du finne ut ved å gå inn på Husbankens "kan jeg få bostøtte"-side:

https://husbanken.no/person/bostotte/kan-jeg-faa-bostotte/

Her er direktelenke til Husbankens bostøttekalkulator:

https://tjenester.husbanken.no/bostotte-kalkulator/

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00